Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad tackar man nej till?

Våra lokala politiker har fullständigt misslyckats i fördelningen av medel i infrastruktursatsningen.

 Ska man beskriva detta bildligt så har hela Sverige fått drygt 18 kilospaket bitsocker att fördela. I relation till vår yta borde vi ha fått två paket. Vi har endast fått 5 sockerbitar medan övriga Sverige får fördela de övriga 5 550 bitarna.

Varför ska vi i Jämtland dras med landets sämsta politiska företrädare? Därför att vi själva valt dem och de domineras av socialdemokrater och centerpartister.

Nu har dessa partier lokalt i Östersund röstat för byggandet av förbifart Brunflo. Av den lilla skärv de lyckats få till Jämtland ska nu nästan allt satsas på en vägsträckning som aldrig varit efterfrågad bland medborgarna.

Att säga ja till förbifarten är detsamma som att tacka nej till massor av andra projekt ute i länet. Vilka dessa projekt är vill vi gärna veta, antingen från Trafikverket eller från socialdemokrater och centerpartister i Östersunds kommun. Båda dessa partier har den senaste tiden mer än någonsin försökt flörta med landsbygdsbefolkningen, men visar med beslutet substansen i locktonerna.

Vi från Atlantispartiet vill ha alla fakta framförda så medborgarna kan värdera våra politiska företrädares beslut. Att bara redovisa vad som ska byggas och inte vad som stryks är därför att undergräva medborgarnas demokratiska förutsättningar att värdera politikerna.

Carl Festin, civ ing industriell ekonomi
Gerhard Carlsson, ledamot Östersunds kommunfullmäktige, Atlantispartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel