Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad var syftet, Terese Bengard (S)?

”Jimmie Åkesson (SD) ska känna sig välkommen till min kommun” (är inte S emot privatisering?) skrev kommunalrådet Terese Bengard (S) 18 augusti och ville diskutera och debattera olika ståndpunkter och olika åskådningar.

De flesta vet numera att kommunalrådet Bengard har problem med att få något gjort av det hon skriver och säger.

I detta fall är det troligtvis någon högre makt som har berättat för Bengard om olämpligheten för en socialdemokrat att sträcka ut en hand till Åkesson.

Det är bara att hoppas att övriga socialdemokrater i Ragunda kommun inte kände till Bengards inbjudan, och att det bara var ett sätt att skapa rubriker för sig själv och sin egen kommun inför kommunvalet. Osvuret är bäst, för ingen verkar säga emot henne.

I varje fall fick Åkesson extra draghjälp till sin valturné här i Hammarstrand, som var relativt välbesökt, med säkert ett 100-tal åhörare. Jag var där och väntade med spänning för att se när Bengard hälsade Åkesson välkommen till hennes kommun och den debatt som hon uttryckligen hade önskat sig.

Vi som trodde på hennes öppna brev, och hoppades få höra ett socialdemokratiskt kommunalråd diskutera landsbygdens förutsättningar med SD-ordföranden Åkesson, fick våra förhoppningar grusade och fick återvända grymt besvikna eftersom hon aldrig visade sig!

Det gäller att "be the bigger person” och jämföra sig med Reagans utsträckta hand till Gorbatjov. Dessa personer var handlingskraftiga. Hur är det med dig, Bengard, och vad var syftet med ditt öppna brev?

Gunnar Klint

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel