Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad vill S göra med Bräcke?

Vad vill socialdemokraterna med Bräcke kommun egentligen? I oktober 2011 antog kommunfullmäktige en vision för kommunen som sammanfattas: "I framtidens Bräcke kommun ökar befolkningen, ökar näringslivet, ökar välbefinnandet".

I den pågående debatten om nedläggning av Pilgrimstad skola och högstadiet i Kälarne skola infinner sig naturligtvis frågan om kommunens politiker verkligen står bakom den visionen?

Som skäl för dessa förändringar i skolorganisationen anges bland annat minskade barnkullar och regeringens krav på legitimerade lärare. I Kälarne skola är 15 av de totalt 17 lärarna legitimerade, och man redovisar bästa resultat i länet för elever som går ut grundskolan, med 100 procent behörighet till gymnasiestudier. Inte illa!

Bräcke kommun är en, till befolkningsmängden, liten kommun som tappar befolkning varje år. Varför jobbar man inte med det problemet och lägger allt fokus på att hejda utflyttning och öka inflyttning, och att stimulera till ett ökat näringsliv?

Nej, här höjer man skatten, två gånger på de senaste fem åren, och lägger enorma resurser på utredningar som syftar till att lägga ner skolor. Det är naturligt med små skolor i en liten kommun.

Kommunens främsta uppgift är att leverera vård, skola och omsorg till sina kommunmedborgare! Allt annat må komma i andra hand, i den mån man har råd! Som förtroendevald bör man påminna sig om vem man tjänar, varje dag!

Att lägga ner skolor leder inte till att öka befolkningen, öka näringslivet eller öka välbefinnandet.

Ingrid Kjelsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel