Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väg 340 rustas på riktigt vis

Annons

Jag är glad över att Mats Olofsson på Trafikverket, äntligen har börjat lyssna på mig och Offerdalsbygden i samverkan när det gäller vägarna. Vi har länge utan resultat påtalat att det förekommer byggfusk på vägområdet här i Jämtland.

Den 4 juli hade Centerpartiet kallat till vägmöte i Yxskaftkälen, Strömsunds kommun. Jag och ytterligare ett 25-tal personer samlades där. Från Trafikverket deltog Mats Olofsson och ytterligare två personer. Det var ett trevligt och givande möte där många kom till tals.

Jag ställde frågan hur Trafikverket ställer sig när det gäller länsväg 340 som ska rustas. ”Kommer ni att göra samma fuskjobb som vanligt, eller hur gör ni?”, frågade jag. ”Kommer ni att fräsa upp asfalten, grusa upp vägbanan och asfaltera, eller kommer ni att gräva ur alla skithål efter vägsträckan? Som alla trafikanter efter den här sträckan vet så är det många svackor och dålig mark som skjuter upp eller ner under tjällossningen.”

På detta svarade Mats Olofsson entydigt att någon urgrävning inte kommer att ske. Min kommentar var att i så fall kommer inte vägen att hålla.

Det som nu händer längs den här sträckan är emellertid att en hel del urgrävningar har skett och ersatts med bra, hållfast material.

Jag är därför glad över att Mats Olofsson lyssnade – eller kanske efter påtryckning från högre chefer ändrade sig – och att nu arbetet med väg 340 görs på ett riktigt sätt. Då kommer vägen att hålla längre tid framöver.

Länet har ju fått bärighetspengar – och då ska ju dessa medel användas för att göra våra vägar starkare och mera hållbara.

Ett stort tack för detta.

Göte Thorén

Offerdalsbygden i samverkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons