Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägen till Vancouver går via Sälen och Mora

Hon hade gärna varit i VM i Tjeckien nu men valde att satsa mot OS nästa år i stället.

Annons

Och vägen till Vancouver går via Sälen och Mora.

– Målet på söndag är seger, och jag har kapaciteten, säger Jenny Hansson.

Jenny Hansson har und-er några säsonger kört efter ett ganska tydligt långloppsfokus – ändå har det hela tiden funnits som ett långsiktigt mål att slå sig in i landslaget på traditionella distanser.

I höstas gjorde hon en stark premiär i Bruksvall-arna och fick sedan dubbla VC-chanser i Gällivare.

Senare stred hon också till sig en plats i Tour de Ski där hon bland annat blev 15:e och 22:a i två sprintlopp.

Sedan slog en förkylning till och Jenny tvingades bryta touren.

säsongernas satsning på långlopp har verkligen gjort mig starkare, det här har varit rätt sätt för mig att utvecklas som skidåkare. Men till nästa säsong kommer jag nog ändra lite på träningen för att ha så stora chanser som möjligt att få åka till Vancouver, säger Jenny.

Men långloppen är förstås mycket mer än bara en förberedelse för nästa säsong. Redan har hon vunnit Jizerská Padesátka i Tjeckien och König Ludvig Lauf i Tyskland och hon toppar långloppscupen.

På söndag stundar det mest prestigefyllda lopp-et av alla, Vasaloppet. Ett lopp som Jenny varit riktigt nära att vinna de två senaste åren. (zport.se)