Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägverkets nollvision

Åkte söndag 22 februari klockan 10.00 på Europaväg 45. Svängde in på 296:an och därefter 84:an och plötsligt gick det upp för mig hur Vägverket försöker åstadkomma sin nollvision. Stanna hemma eller kör 60 på oplogade vägar.

1 decimeter snö och en ansenlig mängd sportlovsfirande resenärer. Ingen olycka hände som tur var. Resan åt andra hållet var bättre, nyplogat, ända tills jag ville stanna och sträcka på mig. Oplogade p-platser hela vägen. Där sprack nollvisionstanken. Fortsätt bara att kör även om de 30 milen börjar kännas i kroppen.

Nu tycker jag att vägverket är skyldig oss bilister en väldigt bra förklaring. Och snälla kom inte med argumentet att det inte finns pengar. Handlar det inte mycket om prioriteringar? Kommer ihåg när hastighetsskyltarna skulle bytas, inte en gång utan två för det sattes upp för små. Bara ett exempel vart pengarna går ibland.