Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakna – en debatt om etnicitet och kriminalitet

/

Annons

upp, titta på de svenska anstalterna och ni ser själva att mer än hälften av de som sitter där är utlänningar, det säger ju bra mycket utan att diskutera …

vill du ha sagt?

påvisa att om man inte tar hand om folk utan stöter ur dem i samhället så får de konsekvenser.

är på fel spår, även om konsekvensen blir att många hamnar på anstalterna på grund av utstötningen i samhället men det gäller ju även svenskar.

Min tolkning blir att Wolf tycker att vi har för många invandrare och att dessa gör samhället otryggt för oss alla. Som stöd för den teorin tar Wolf att det sitter många ”utlänningar” på anstalterna.

Jag köper inte det resonemanget. Tänk så många skötsamma invandrare det finns, som för en låg lön gör ”skitjobben” som svenskarna inte vill ha! Utan dem så skulle nog många av dessa jobb vara nästan omöjliga att tillsätta och hur skulle det då se ut i samhället?

vara så blinda, titta på Rosengård, där brandmän säger upp sig för att de inte våga åka in i Rosendgård, är der det så det ska vara? Och jag vet att de svenskar som bor där och beter sig illa är lätt räknade, så Fritids, sitt inte där och blunda för det som händer.

så arbetar jag sedan drygt 30 år inom socialtjänsten i en förortskommun till Stockholm, då har man inte någon chans att blunda för verkligheten, tvärtom.

Jag har träffat så många kriminella, både svenskar och invandrare genom årens lopp, så jag har tvingats att inse att det finns en unik situation bakom varje kriminell person som inte har ett dugg att göra med från vilket land man kommer.

Du nämner Rosengård som stöd för din sak. Ja, i Rosengård bor många invandrare men problemen där har många orsaker, varav invånarnas ursprung inte är den största.

Det kanske förvånar dig men det finns ”helsvenska” områden med liknande problematik men det skrivs det inte om i media, av någon underlig anledning. Jag har tidigare arbetat i ett sådant område.

Kan vidare nämna att det finns ”helsvenska” kriminella gäng, som jag lovar att du inte skulle vilja hamna i dispyt med.

Min erfarenhet som socialsekreterare har lärt mig att det är hur personen är som är viktigt, inte varifrån den kommer. Jag träffar ärliga och oärliga personer, inte svenskar eller invandrare.

Mer läsning

Annons