Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vålådalen får storfrämmande

Vålådals­loppet är en härlig klackspark för eliten i säsongens 13:e timme.
– Det är inte på så blodigt allvar. Man kan gå runt banan om man vill, det gjorde jag i fjol, säger Jerry Ahrlin med ett jättegarv.

Annons

Förutom en småförkyld Jerry själv kommer herrar som Anders Aukland, Mathias Fredriksson, Oskar Svärd, Björn Lind, Jörgen Brink, Gustaf Berglund, Fredrik Persson och Frode Estil att åka den 27 kilometer långa klassiska banan.

samma distans och där har namn som Sara Lindborg, Maria Rydqvist, Jenny Hansson och ett gäng konkurrenskraftiga norskor anmält sitt intresse

– Men det hade blivit ännu fler roliga namn om inte landslagsåkarna åkt på läger till Vancouver, säger Ahrlin som även är en av hjärnorna bakom loppet.

Men även om det kommer att vara gott om elitåkare i Vålådalsterrängen på lördag så handlar det mest om en trivsam avslutning av säsongen. Banketten på lördagskvällen är ett tillfälle för längdåkarna att umgås utanför skidspåret och lägga skidsnacket åt sidan för ett tag.

– Visst är det så. Banketten är ju egentligen hela poängen, säger Jerry med ett nytt smittande garv.

redan runt hörnet.

För Ahrlin handlar det om att så smått börja fokusera på en ny säsong redan i början av nästa vecka.

Och den just avslutade betraktar han som ”hyfsad”.

– Mitt mål var att vinna den totala cupen och Vasaloppet, men där gick man ju bet. Men eftersom jag lyckades vinna både Birkebeiner och Marcialonga så måste det ändå bli godkänt om helhet. De båda räknas ju som nummer två och tre efter Vasan.

Han har ett år kvar på sitt kontrakt med Vålådalens SK och kommer under nästa säsong att lägga sin bas för träning i Östersund.

– Östersund är utmärkt för mig som långloppsåkare. Men jag kommer även att träna en del i den fantastiska Vålådalsterrängen, säger Jerry som just nu letar efter en lägenhet i Östersund för sig och 21-åriga norska flickvännen Laila Kveli, även hon elitskid-åkare.

31-årige långloppsesset kommer att satsa vidare hänger i mångt och mycket ihop med pengar.

– Det är ingen dans på rosor att vara svensk långloppsåkare. För mig handlar det krasst om att prestera bra resultat för att få det att gå runt ekonomiskt.

undantag när det gäller den rådande ekonomiska krisen och Jerry tillhör ett av många levande bevis.

– Jag hade några viktiga sponsorer på gång som backade ur på grund av den, berättar han.

Mer läsning

Annons