Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt möte om Krokoms framtid

Vad ska det bli av centrala Krokom? Och vad ska den före detta Konsumaffärens tomma lokaler användas till?

Det var många som ville diskutera Krokoms framtid vid det möte som Krokoms byförening arrangerade på tisdagskvällen.

§Och förslagen varierade kraftigt, allt från att lägga ny asfalt i hela byn till att det skulle finnas mer snus i butikerna. För gamla Konsum fanns också många förslag. Konstföreningen är heta kandidater.

– Nu ska vi diskutera hur lokalen bäst ska användas, men vi som representerar konstföreningen vill förstås få tillgång till lokalen, säger Karin Andersson som besökte mötet.

Bredvid henne stod väninnan Eva Lindén som såg fler användningsmöjligheter.

– Viktigt är få till en bra samlingslokal här i Krokom där flera föreningar, unga som gamla kan få träffas, säger hon.

Åke Ringdahl var mer intresserad över hur man på bästa sätt kan förgylla Krokoms tätort.

– Den yttre miljön är helt bedrövlig. Titta bara på parkeringsplatserna i centrum. De liknar mest ett stort stenröse. Bort med allt och lägg asfalt, var hans enkla förslag till lösning.

Bakom det välbesökta arrangemanget stod Krokoms byförening.

– Bibliotek och café är några av de förslag som kommit fram som förslag till aktivitet i gamla Konsumlokalen. Men jag vill gärna se mer föreningsverksamhet, även fritidsgård för ungdomarna som behöver nån stans att hålla till. Och jag tror att alla som kan samlas i lokalen om bara viljan finns. Man måste helt enkelt rätta sig efter de ytor som finns här, sammanfattade Birgitta Svanholm situationen.

Vad gäller den yttre miljön var hon lite mer kritisk. Hon menar att många tjänstemän i kommunhuset borde gå ut på byn och se sig omkring.

– Många av de som jobbar i kommunhuset bor inte här och ser därför inte vad som behöver åtgärdas. Gå ut på lunchen och se er omkring, vädjade hon till tjänstemännen.

Tisdagens möte leddes av moderatorn Linda Fors. Mötet är det första av flera möten som kommer att ta upp samma spörsmål. På plats fanns förutom intresserad allmänhet även representanter från de politiska partierna.