Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt samisk kulturfestival

De samiska kulturdagarna har för femte året genomförts i Funäsdalen där grundtanken för hela festivalen är att den samiska kulturen på ett mera slagkraftigt sätt ska marknadsföras som den tillgång den är för området.

– Vi samer måste börja göra avtryck och visa att vi är en högst levande näring där renen står i centrum för allt från själva rennäringen ut till andra verksamheter och konstnärsskap kopplat till densamma, säger Kjerstin Valkeapää.

– Att vi dessutom fick Sofia Jannok till kyrkan där hon bjöd på en underbar konsert är ytterligare ett plus när vi summerar årets upplaga, avslutar festivalgeneralen.

Redan nu är man från arrangörsstaben bestämd på att arrangera festivaldagarna även nästa år under vecka 9. En längre intervju med Sofia Jannok finns på kultursidan i dagen tidning.