Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt skoterns dag

I vanlig ordning bjöd skoterns dag på skotrar, tillbehör, kläder, mat och fika runt om i Härjedalen. Och som vanligt var det ett välbesökt arrangemang

– Vi har haft bra med folk, säger Tomas Backlund, handlare i Linsell

Lördags gråväder med regnet hängande i luften bjöd kanske inte på några skoterturer, men intresset för vad de olika skoterhandlarna hade att erbjuda på var det inget fel på. Och det handlade inte bara om maskiner. Marie Theodorsson från Lillhärdal provade en jacka i en av skoteraffärerna i Sveg.

– Det ska vara skönt, snyggt och varmt, säger hon.

Utanför butiken stod Lasse Embretsen, ordförande i Mosätts skoterklubb med ett gäng andra klubbmedlemmar och sålde kolbullar. Skoterklubben har ansvar för cirka 20 mil leder mellan Sveg och Vemhån. Ett ideellt arbete som naturligtvis kostar en del pengar. Och Lasse passade på att ge en känga till skoteråkare som inte löser ledkort.

– Man ser ju på flera skotrar man möter att de inte har löst kort. Pengarna går oavkortat till klubbarna och behövs för att vi ska kunna sköta om lederna ordentligt. Ju fler som köper korten, ju bättre leder blir det, säger han.

Hos en annan handlare skakade Tony Jonasson från Tumba hand med Morgan Eriksson över ett skoterköp. Båda lika glada.

– Jag har stuga i Överberg som vi besöker varje över jul och påsk. Sen brukar det bli någon läng skotertur varje vinter också, säger Tony Jonasson.