Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valborg julafton för cykeltjuvar

Håll rätt på din cykel under Valborg.
Ingen annan helg stjäls lika många cyklar som då.
– Har man en dyrbar cykel tycker jag att man ska lämna den hemma, säger Malou Sjörin, presschef på försäkringsbolaget Trygg-Hansa.

Våren har kommit, cyklarna är framplockade ur förråden och det är fest. När det frampå småtimmarna är dags för hemgång frestas många att lägga beslag på första bästa hoj.
– Oftast är det impulsstölder. Både nya och gamla cyklar stjäls, säger Malou Sjörin.
Förra året blev 28 av försäkringsbolagets kunder av med cykeln under valborg, 2007 rapporterades 36 stölder. Tillsammans med nationaldagen den 6 juni och helgen i anslutning till den är valborgsmässoafton årets mest stölddrabbade dag.
Ett tips är att undvika att parkera sin cykel i områden där många människor rör sig sent på kvällen och att akta sig för studentområden. Det kan även löna sig med lite extra besvär som att parkera den inne i en fastighet i stället för utanför, eller att gå sista biten till brasan.
– Man ska också använda godkända lås, helst två stycken, säger Malou Sjörin.