Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Väldigt välförtjänt"

Kiruna ledde, men Östersunds IK vände och vann en viktig bortamatch.
– Hade vi torskat i dag skulle det ha känts som rena rånet, säger Markus Åkerblom om 5–3-segern.

Annons

Segern innebär att ÖIK sätter press på Kalix och Örnsköldsvik i jakten på främst de två sista play off-platserna. Om Markus Åkerbloms lag kan plocka poäng även mot Kalix under söndagen ser det plötsligt riktigt lovande ut.

– Vi har ett läge där det bara är segrar som räknas, säger ÖIK-tränaren.

Matchen mot Kiruna blev en svängig historia, där ledningen byttes flera gånger. Den avgörande vändningen kom i sista perioden som ÖIK vann med 3–0.

Kiruna ledde i det läget med 3–2 och hade även fördel i avslut på mål. En hemmaseger såg logisk ut, men ÖIK vände på steken med en snygg sista rond.

Daniel Erlich banade väg genom att göra 3–3 tidigt i perioden. Sedan klev poängstarke Johan Skiöld fram och satte 4–3 i mitten av perioden.

Kiruna tog time out med 58 sekunder kvar, men det hjälpte inte. Lagkaptenen Tobias Falk kunde göra 5–3 i slutsekunden.

– Mycket skönt, men framför allt väldigt välförtjänt. Vi tillbringade lång tid i Kirunas zon, sköt i stolpe och ribba och missade frilägen och sedan kontrade Kiruna in sina mål. Trots att det hände kändes det som att vi skulle vinna över 60 minuter. Den känslan har vi inte haft tidigare under säsongen.

Till saken hör också att Kiruna blev passivt i sista perioden. Hemmalaget har ett stort poängbehov och saknar kanske den rätta självkänslan.

– Jag är jättenöjd med alla i laget, men framför allt med Tim Juel som kom in efter att ha varit sjuk en tid och var jättebra. Vår ryggrad med Johan Skiöld, Tobias Falk och Daniel Erlich var också bra.

Nu väntar Kalix; som väl är ett lite bättre lag än Kiruna?

– De påminner om varandra. Kalix vann mot Kiruna i onsdags efter straffar men de har en bättre trend just nu.