Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsamt gängbråk i Falun – en man har avlidit av knivskador

Artikel 1 av 1
Storbråket i Hosjö-området
Visa alla artiklar

Vid midnatt kom samtalet till polisen via någon som hade ringt SOS. Ett våldsamt bråk med tillhyggen mellan nio personer hade brutit ut i ett bostadsområde strax utanför Falun. En man har efter bråket avlidit av sina skador, och en annan person är allvarligt skadad, men tillståndet beskrivs som stabilt.

Vi sände live med anledning av händelsen. Se en repris av livesändningen här:

Vad som har orsakat det våldsamma tumultet är oklart. Men vid halv två natten mot fredag var fem polispatruller fortfarande på plats.

– Patrullerna som är på plats håller på för fullt med att reda ut vad som egentligen har hänt, sa Kenneth Johannesson vid polisen.

Polisen meddelar vid klockan 07.20 att nio personer ska ha varit inblandade i bråket, där tillhyggen användes, bland annat knivar.

Tre män fick föras till sjukhus efter bråket. En av dem har livshotande skador och vårdas på intensivavdelningen. Hans tillstånd betecknas som stabilt.

De andra två som förts till sjukhus har lindriga skador. En av dem är kvar på sjukhus för observation och en har fått lämna sjukhuset.

En man i 20-25-årsåldern har avlidit av sina skador efter bråket. Mannens anhöriga är underrättade.

Det är oklart vad orsaken till bråket är.

– Det handlar om någon konflikt mellan två grupperingar som har drabbat samman, säger Erik Hiding, vakthavande polisbefäl.

Läs också: (+)

Fem anhållna misstänkta för inblandning i gängbråket

TV: Rapport från platsen – vittne fick se stort gäng bråka på gatan

Initialt gick polisen ut med att man gripit fyra personer efter händelsen, varav två från varje gruppering. Enligt Expressen är de flesta av de gripna inte kända av polisen sedan tidigare.

– Rubriceringarna för vad de misstänks för är lite olika, men bland annat handlar det om mord, säger Erik Hiding.

Vid klockan halv tio på fredagsmorgonen skriver polisen på sin hemsida att tre personer sitter frihetsberövade misstänkta för dådet.

Vi har under morgonen pratat med Stefan Eriksson, chef för avdelningen för grova brott i Falun. Han vill dock inte ge några kommentarer i nuläget.

– Jag har inte tid med det just nu, säger han.

Polisen fortsätter under dagen hålla förhör med olika inblandade och man ska även genomföra en teknisk undersökning på brottsplatsen, som enligt polisen är vara avspärrad.

Läs också: Man skjuten i centrala Falun – gärningsmannen på fri fot Här är gängbråken i Falun - polisen: "Det är hyfsat ovanligt"

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här