Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsdrabbad familj får för lite stöd

En läkare på Svegs hälsocentral är mycket kritisk mot att socialnämnden inte tillräckligt hjälpt en mamma och hennes barn som utsatts för våld. Det har fått "betydande konsekvenser" skriver läkaren till socialnämnden.

Den utsatta mamman och hennes barn har enligt läkaren sökt skydd hos en annan familj som tagit emot dem "utifrån välvilja och barmhärtighet", enligt ett brev som läkaren skrivit till kommunens socialnämnd.

Läkaren menar att kommunens "brist på strategi, kompetens eller vilja att hjälpa" och "underlåtenheten att följa upp tillflyktsfamiljens behov" har fått "betydande konsekvenser".

Enligt brevet har det gått flera månader utan att socialnämnden tagit tag i problemet och sett till att ge den utsatta mamman och hennes barn tillräckligt med stöd. Detsamma gäller för familjen som tagit emot dem.

I ett svar till läkaren skriver Lars-Göran Eriksson, chef för kommunens individ och familjeomsorg, att kommunen "avser inom kort följa upp och utvärdera" vad kommunen gjort för att hjälpa mamman och hennes barn och vad socialnämnden "eventuellt" kunnat göra bättre.