Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsmisstänkta i rätten

Tre män misstänks för att tillsammans ha våldtagit en kvinna i Östersund tidigare i år.

I dag inleddes rättegången.

Samtliga inblandade ska ha befunnit sig i en lägenhet i centrala Östersund i februari. Männen ska där ha trängt sig in i en toalett, tillsammans med en ung kvinna.

Två av männen misstänks därefter ha sexuellt förgripit sig på kvinnan, medan den tredje ska ha spärrat dörren och stöttat de övriga att genomföra våldtäkten.

Två av männen står åtalade för grov våldtäkt, medan den tredje av dem står åtalad för medhjälp till grov våldtäkt.

I andra hand anser åklagaren att en av männen är skyldig till våldtäkten och att de andra två hjälpt honom att genomföra den.

Åklagaren Märta Wargh anser att brottet ska anses som grovt eftersom flera gärningsmän har förgripit sig på målsägande och på annat sätt deltagit i övergreppet.

Rättegången mot de tre männen inleddes på måndagsmorgonen i Östersunds tingsrätt. Männen, 33 år, 29 år, och 21 år, nekade samtliga till brott.

Förhandlingen hölls därefter bakom stängda dörrar och kommer att fortsätta under tisdagen. Bland annat ska flera vittnen höras om deras iakttagelser.

Två av männen är också misstänkta för narkotikabrott. Provtagningar från männen har visat spår från användning av cannabis dagen då våldtäkten ska ha skett, eller dagarna innan.