Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfärd före skattesänkningar

Skola, vård och omsorg, det säger alla är det viktigaste, och så är det.

Vi behöver mer resurser för att skapa förutsättningar så att personal ska kunna göra ett bra jobb och samtidigt orka livet utanför arbetet.

För att barnen i förskola och skola ska få den bästa starten på livet och möjlighet att nå kunskapsmål. För att de äldre ska få en trygg och trivsam ålderdom.

Det är svårt med den regering som styr nu. Skattesänkningar ger mindre möjlighet att stötta kommunerna. Administrativa arbetsuppgifter till skola och förskola har ökat men det har inte följt med resurser.

Som kommunpolitiker jublar vi över Socialdemokraternas valmanifest. Riktigt bra satsningar, precis där det behövs och bäst av allt, det följer med pengar till kommunerna för att kunna leva upp till vad som lovas.

Med en S-ledd regering får vi i Berg möjlighet att utöver det vi har: anställa en speciallärare till klass F–3. Ge barn och ungdomar gratis läxhjälp. Anställa tre lärare till klass F–3. 1,4 miljoner för att stötta skolor som inte når målen. 3 miljoner att investera i lärarna.

Utöver detta möjlighet till 15 traineejobb inom omsorgen och 5 traineejobb på fritids.

Till Bergs kommun kommer 11 miljoner kronor extra årligen med en S-ledd regering.

Sverige har visst råd med satsningar på välfärden! Det är en prioriteringsfråga. Dessa satsningar som totalt i Sverige bli 40 miljarder kan S göra för att vi prioriterar välfärd före skattesänkningar. Välfärden behöver din röst.

Therese Zetterman (S)

Bergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel