Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfärden krackelerar

Jag har jobbat inom äldreomsorgen i tio år. De senaste åren har vårdskandalerna duggat tätt i vårt land, och även i Krokoms kommun.

Det är allt från över 1 600 uteblivna promenader i Linköping, bortglömda hemtjänstbesök i Höglunda och gamla som får ligga i sin egen avföring i Föllinge och gamla som inte får städ, mat och dusch, bland annat i Krokom.

Som personal upplever de flesta en kraftigt ökad arbetsbelastning. Färre ska göra mycket mer och mycket fortare! Antalet platser på äldreboendena har blivit färre medan behoven har ökat.

Välfärden krackelerar!

Privata företag lyfter 9 miljarder i vinst – av våra skattepengar! Pengar som borde gå till verksamheten i stället.

Är det här en vettig utveckling? Är våra gamla en handelsvara att göra vinst på?

Jag är glad att jag är politiskt aktiv i Vänsterpartiet, det enda partiet som tydligt tar avstånd från vinstjakten och har ett program för en äldreomsorg värd namnet!

Som undersköterska hoppas jag att vår politik får genomslag efter valet. Jag kommer att göra allt jag kan för att det ska bli så!

Jörgen Blom (V)

1:a namn till kommunfullmäktige i Krokom, 3:e namn på riksdagslistan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel