Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välgörenhetsbedragare gripna efter tips från allmänheten

Polisen har nu gripit tre personer misstänkta för bedrägerier och stöld. Personerna ska ha utgett sig för att samla in pengar till en "tveksam välgörenhetsorganisation. Det skriver Polisen i Jämtland på sin Facebook-sida.

Polisen grep de tre välgörenhetsbedragarna i eftermiddags efter att de hade setts till i Strömsund och bett om pengar till välgörenhet. Efter tips från allmänheten var gripandet ett faktum.

De tre personerna är nu misstänkta för bedrägerier och stöld och nu påbörjar polisen ett utredningsarbete. I samband med detta efterfrågar polisen att de som har drabbats av detta hör av sig på 114 14.

ÖP skrev tidigare under torsdagen om en man som blev bestulen på 500 kronor av en kvinna utanför Willys i Östersund. Även kvinnan i det fallet utgav sig för att samla in pengar till en välgörenhetsorganisation till förmån för blinda eller döva personer.

Läs mer:

Bedragare utger sig för att samla in pengar till blinda i Östersund - förundersökningsledare: ”Liknande grupper kommer varenda år”