Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkommen till Jämtlands län, Systembolaget!

Annons

Svar till Lennart Agén, presschef Systembolaget, "Systembolaget värnar lokalt och småskaligt" ÖP 24 juni.Systembolagets nya regler värnar definitivt inte de lokala mikrobryggerier på landsbygden som systembolagets presschef Lennart Agen menar som svar på mitt inlägg, "Gårdsförsäljning av alkohol en självklarhet", i ÖP 24 juni.

Systembolaget verkar uppenbart inte fullt ut förstå konsekvensen av de nya reglerna. Därför välkomnar jag (en öppen inbjudan från mig) Lennart Agén eller vd Magdalena Gerger på ett besök till vår region Jämtland Härjedalen för att träffa och lyssna på mikrobryggerierna/företagarna själva. Förhoppningsvis ökar då också insikten av hur de nya reglerna slår för bryggerier i mindre orter där det är glest mellan butikerna.

Jag vill också framhålla det Norrlandsförbundet tog upp i sin debattartikel (4 juli) i ämnet. Att landsbygden och då ofta Norrland missgynnas i offentlig beslutsfattande på grund av att geografiska olikheter inte beaktas i den utsträckning de borde. Systembolagets nya regler gällande mikrobryggerier är klockrent exempel på just detta. Jag och Centerpartiet tänker inte accepterar det. Vi värnar lokalproducerat och närodlat. Vi vill se fler jobb och företag på den svenska landsbygden. Därför kommer jag fortsatt att verka för att Systembolaget rättar till de nya reglerna så att de även funkar för mikrobryggerier i vår region. Därför uppmanar jag Systembolaget igen. Behåll dagens regler för leverans till beställningssortimentet och ta bort avståndsvillkoret. Gör om gör rätt.

Jörgen Larsson (C)

riksdags- och regionfullmäktigekandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel