Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkommen till ÖP Söndag!

Historiens vingslag flaxar kring den formuleringen. Det är roligt att kunna erbjuda våra trogna prenumeranter och tidningsläsare en tidning även på söndagarna. Att gå från papperstidning sex dagar i veckan till sjudagars och digitalt innebär ett nytt steg i ÖP:s snart 140-åriga historia av medieutveckling.

Jag hoppas du kommer tycka om att läsa ÖP Söndag.

Vi har tagit fasta på framgångarna för vår Lördagsbilaga. Utbudet av merläsning, krönikor, reportage, personer och bilder i Lördag är mycket uppskattade. Tanken med söndagstidningen är att erbjuda något liknande. En lokal tidning som det kan kännas skönt att fördjupa sig i på söndagsmornarna.

Här kan du läsa krönikor av våra skribenter Per Hansson, Elin Olofsson och Bengt "Buddha" Eriksson. ÖP:s reportrar kommer med nya reportage från olika platser i länet. Du möter människor och får tips om mat, dryck, inredning, tv-program mm. Förhoppningsvis en bra blandning som för en söndag.

Sista sidan viker vi för att titta framåt. På veckan som kommer.

En annan tanke är att ni som är vana att läsa ÖP som papperstidning även ska upptäcka att det här med e-tidning egentligen är ganska praktiskt. Det mesta av innehållet i ÖP Söndag blir unikt och publiceras enbart digitalt.

En fördel är att söndagstidningen finns ute hos alla prenumeranter samtidigt. Redan vid fyratiden går den att öppna i läsplattan eller datorn för den som vill logga in riktigt tidigt - eller sent! Sedan är bilderna mycket bättre digitalt...

Att starta ÖP Söndag betyder något helt nytt både för oss och er läsare. Därför tänker vi vara lyhörda för de synpunkter som ni kommer med. Rent tekniskt startar vi lite trevande eftersom datajätten Apple tagit längre tid än planerat på sig för att godkänna ÖP:s nya e-tidningapp. Det påstås att företaget drabbats av julrusch och inte hunnit med.

Men redan nästa vecka hoppas jag att appen finns på plats. Då kommer du kunna länka direkt till senaste nytt och se ÖP:s webb-tv. ÖP Söndag blir då också nedladdningsbar. En klar förbättring för er som till exempel lider av dålig datauppkoppling.