Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkommen till skolan, Bo Bergström

AFR och du, Bo Bergström, är verkligen i gång. I vissa frågor med all rätt, som problemet med IFO. Men nu får väl ge dig; hälften vore nog.

Jag läser Terese Bengards (S) svar 11 december, där hon ifrågasätter om det verkligen är samarbete ni är ute efter.

Där måste jag ge Terese Bengard allt stöd för sin vilja att driva frågor för kommunens bästa. Det krävs ett stort mod av henne att stå emot alla påhopp från AfR.

Jag har under min tid som Ragundabo aldrig upplevt ett kommunalråd som vågat komma med så omvälvande förslag till kommunorganisation. Dessa förslag satte verkligen fart på debatten. Men där stod hon också upp mitt i stormen. Beundransvärt, tycker jag.

En ledare som Terese måste man stötta även när man som jag inte har samma politiska åsikter.

Så till Anders-Olof skolan där jag själv jobbar sedan 1986. Du skriver att sjuktalen har ökat med nästan det dubbla 2012–2013. Det är säkert riktigt, men jag vet också vad som ligger bakom den kraftiga höjningen.

Det kan man inte leta bland chefer som du menar inte håller måttet, eller en svag organisation. Det handlar i stället om sjukfrånvaro där inte sjukdomen kan kopplas ihop med dålig arbetsmiljö.

Vi som jobbar på A-O är professionella och lyckas för det mesta göra ett bra jobb. Det är vi stolta över. Vi tycker att skriverier som du ägnar sig åt drar ner vår glädje att jobba framåt.

Vi löser inte problem genom debattartiklar i ÖP. Vi löser det mesta genom att ha kommunikationen i skolan.

Vi kan skolans verksamhet mycket bra. Bo Bergström, vi bjuder in dig till skolan för att du själv ska få skapa dig en bild av vår verksamhet. Du får gärna kontakta mig.

Nicke Amrén, lärare i idrott och hälsa, skyddsombud Lärarförbundet Anders-Olof skolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel