Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vällagad och välsmakande mat till våra pensionärer

Är det inte en självklarhet att man ska se till att de gamla har bra och näringsrik mat varje dag.

Hur våra pensionärer behandlas är skrämmande. De ska tas upp en viss tid, duschas på utsatta dagar, sköta magarna enligt schema, snabbmatas à la gås och läggas till sängs tidigt utan några som helst möjligheter till önskemål. Så ser vardagen ut för en pensionär på ett äldreboende. Till helgen också förresten.

Detta är resultatet av små resurser som läggs på pensionärerna. Inte bara i dag och inte bara med den sittande regeringen. Frågar du de boende om vad de helst hade önskat sig i förändring i sitt liv så finns det nog ingen som skulle säga fem festmåltider per år. Utan riktigt vällagande och välsmakande mat, varje dag. Och vad sägs om "personlig vård" eller "medkänsla och omtanke"?

Maten inom äldreomsorgen är som vi vet i dag inte den mest upplyftande. Så för att bara koncentrera sig på det, önskar jag att vi inom en snar framtid får se matlagningen åter ute på hemmen och med en budget som kan ge pensionärerna den mat de behöver och tycker om 365 dagar om året.

(Gå med i Camillas matuppror!)

Sigrun Walkeby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel