Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välte ut batterier och hotade polisen

29-åringen gick runt utanför Ica i Svenstavik och rev omkull saker. När polisen kom på platsen blev han aggressiv och vägrade följa med.

Det var vid ettiden under natten mot tisdag som polisen larmades till Ica i Svenstavik med anledning av en 29-årig man som uppehöll sig på platsen där han drog omkring och rev omkull saker. När polisen anlände uppträdde han hotfullt och satte sig till motvärn mot polisen.

– Initialt for vi dit med anledning av skadegörelse men nu är han även misstänkt för våld och hot mot tjänsteman, säger Kjell Johansson, inre befäl vid länspolisen i Jämtland.

Någon större skadegörelse ska mannen inte ha orsakat.

– Någon batteriholk har blivit nerriven så det ligger batterier över halva torget där. Han har gått omkring och rivit och slitit i dörrar, skrikit och betett sig allmänt konstigt, säger Johansson.

Mannen omhändertogs för fylleri och fördes till polishuset i Östersund för tillnyktring. Förhör kommer därefter att hållas. Han är även misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.