Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valturnén besöker tre byar

Väljarna har chansen att ställa politikerna mot väggen när Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar valdebatter i tre olika byar. Först ut är Järpen på måndag kväll.

Studieförbundet Vuxenskolan, SV, vill inför valet skapa samtal kring Åre kommuns bästa. Att det är studieförbundet som arrangera politiker- och väljarträffar beror på att folkbildningen ska jobba för att skapa verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.

På måndag kväll sker den första träffen och väljarna är välkomna till Åre gymnasieskolas aula i Järpen klockan 18.30.

Nästa träff sker i Hallen på Bjurgården på tisdag kväll samma tid. I Duved landar valdebatten nästkommande tisdag, alltså 9 september, och då samlas politikerna i föreningshuset.

Alla träffar beräknas pågå till klockan 21. Arrangören lovar att bjuda på fika och levande musik med artisten Erik Wennergren innan podiet intas av alla lokala politiker. Moderator är Urban Widholm. Inledningsvis presenteras varje parti sina viktigaste lokala frågor och därefter ges stort utrymme för väljarna att ställa frågor och lyfta idéer.