Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandaliserade hotellrum – spelning ställs in

Spelningen nästa vecka med det estländska hårdrocksbandet Defrage ställs in.

Annons

Enligt arrangören har bandet uppträtt olämpligt och vandaliserat hotellrum i Sundsvall. Men bandet tillbakavisar anklagelserna. Defrage var inbokat att spela på Gamla Tingshuset nästa fredag 18 oktober och skulle även spela i Sundsvall och Trondheim.

– Vi blev uppringda av verksamhetsutvecklaren på Pipeline i Sundsvall som rekommenderade oss att ställa in eftersom Defrages crew vandaliserat hotellrum i Sundsvall, och i övrigt uppförde sig väldigt märkligt.

– Vi på Gamla Tingshuset vill inte uppmuntra den typ av beteende som det här bandet visar upp. Det finns gott om skickliga musiker som förtjänar att lyftas fram istället och som kan bygga sitt rykte utan att vandalisera, säger arrangören Pernilla Hellan till ÖP.

Även den spelning med Defrage som skulle äga rum på Pipeline i Sundsvall på lördag är nu inställd. Defrage befann sig under torsdagen på Östersunds gågata där de sålde skivor till förbipasserande.

Enligt bandets manager Alo Puusepp anser medlemmarna att anklagelserna bygger på felaktiga rykten:

– Vi har inte alls vandaliserat hotellrum i Sundsvall. Bandet bodde på ett hostel där och en lampa råkade gå sönder, dessutom var det diskussion om en ölflaska som tagits i ett kylskåp, en fråga som klarades ut.

– Det enda olämpliga är att en medlem i bandet urinerade på offentlig plats, inget mer har hänt. Medlemmarna är besvikna på att arrangören i Östersund lyssnat på rykten utan att tala med någon i gruppen, säger han.

Möjligen kan arrangörerna ha oroats av att bandet har en video som handlar just om att vandalisera hotellrum och Alo Puusepp medger att bandets rykte från Estland inte är fläckfritt:

– Videon vill visa hur lätt det kan gå fel med alkohol. Tidigare har de varit berusade på scen vid några tillfällen, men de gör inte sånt längre, säger Puusepp.

Under fredagen åker bandet nu vidare till Trondheim i hopp att kunna spela där.