Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vändningen: Trots coronaoron – pressträffen blir av: "Nu är vi utomhus"

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Tidigare under onsdagen meddelade skidförbundet att eftermiddagens presskonferens i Åre var inställd på grund av oro för coronaviruset.
Nu kommer nya besked. Träffen ska hållas – men utomhus.
– Då minimerar vi risken för smitta, säger skidförbundets kommunikatör Peter Albertsson.

På torsdagen inleds damernas alpina världscup i Åre som äger rum fram till lördagen. Men nu har även den tävlingen påverkats av coronavirusets snabba spridning.

Enligt uppgifterna från tidigare på onsdagen ställdes pressträffen, som var planerad till klockan 14, in. Anna Swenn-Larsson var en av de svenska åkarna som skulle ha medverkat.

– Det är på grund av utvecklingen kring coronaviruset. Det finns rekommendationer om att undvika större folksamlingar, så det är ett ansvarstagande vi känner att vi bör ta, sa Peter Albertsson då.

Nu kommer alltså en vändning från Svenska skidförbundet. Presskonferensen är nu planerad till klockan 15, men kommer att hållas utomhus för att minimera spridningsrisken.

– Intresset att få träffa dom aktiva inför tävlingarna är ju stort så nu ordnar vi en pressträff klockan 15.00 i målområdet med tre åkare. Nu är vi utomhus och då minimerar vi risken för smitta, säger Peter Albertsson.