Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarklubben Östersund

Annons

har hållit sitt årsmöte, traditionellt på Körfältet, Östersund.

Klubbens ordförande hälsade alla varmt välkomna till dagens förhandlingar. Till ordförande för årsmötet utsågs Sven-Åke Eliasson.

Från verksamhetsberättelsen kunde utläsas att även 2008 varit ett aktivt år med många vandringar. Bland annat har man deltagit i Dundertrampet i Strömsund och Borgsjön Runt i Medelpad.

Norge är ett av klubbens favoritmål och där har man deltagit i en av Nordens största vandringar, nämligen Sagamarschen med start på den svenska sidan och med målgång dag två och 70 km senare i Stiklestad. Det har också genomförts ett antal vandrarhelger i Trondheim där man gått Tinemarschen, Ormen Lange, Trondheimsmarschen, Ringvemarschen och Tordensköldsmarschen. Andra platser som besökts är Stjördal, Frosta och Levanger.

Klubben har också medverkat i den allians som har genomfört den första upplagan av Frösöluffen där ett drygt 70-tal glada vandrare deltog.

Följande val för 2009 genomfördes. Till ordförande omvaldes Lennart Karlsson. Övriga ledamöter: Kerstin M. Grahn, Anders Turén, Ruth Holmberg och Sune Persson. Revisorer: Rolf G. Swedbergh och Reijo Piesanen. Resekommitté: Kerstin M. Grahn, Lennart Karlsson och Rolf G. Swedbergh. Pressreferent: Rolf G. Swedbergh. Ombud till Jämtland/Härjedalens Gångförbund: Rolf G. Swedbergh.

Efter valen godkändes upprättat förslag till verksamhetsplan och budget för 2009. Från nämnda plan kan noteras att 13 juni genomför klubben tillsammans med övriga i den bildade alliansen den andra upplagan av Frösöluffen.

Det blir i likhet med 2008 två sträckor, 7 och 5 km.

På mångas önskemål sker både start och målgång vid Stocke Titt.

Nu hoppas alliansen på stor uppslutning.

Mötet avslutades med att deltagarna bjöds på tårta.

Mer läsning

Annons