Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vanliga frågor och svar om op.se

Nu har "nya" op.se funnits i ungefär fyra månader. Vi har samlat de vanligaste frågor vi fått och försöker svara på dem här.

Hur loggar jag in?

Gå in under "gubben" i övre högra hörnet. Klicka på logga in och skriv in ditt användarnamn och lösenord du bestämde när du registrerade dig. Klicka i "Kom ihåg mig" om du vill slippa logga in flera gånger.

Hur skapar jag ett gratiskonto (Mittkonto)?

Klicka på "gubben" i övre högra hörnet. Klicka sedan på länken Skapa konto. Då kommer du till en sida där du ska fylla i förnamn, efternamn, giltig mejladress och fundera sedan ut ett lösenord. Vill du sedan kommentera under alias, fyller du i den.

Läs sedan användarvillkoren och klicka i att du accepterar dem. Klicka på knappen "Fortsätt" och du är klar. Du kommer få ett mejl där du avslutar registreringen.

Jag är prenumerant, men min partner vill också kommentera. Men när hen gör det blir det under mitt namn. Hur gör vi för att det ska bli hens egna namn?

Det enklaste är att din partner skapar ett eget MittKonto (se under "Hur skapar jag ett gratiskonto" ovan). Då kan hen kommentera under eget namn alternativt eget alias.

Vad är läslista för något?

Som prenumerant kan du spara artiklar för senare läsning. De dyker upp på varje dator, smartphone eller surfplatta du är inloggad på.

Hur aktiverar jag mitt konto?

Klicka på "gubben" i övre högra hörnet. Välj Aktivera konto. Skriv där in personnummer och postnummer (för att vi ska hitta dig bland alla andra prenumeranter). Följ sedan instruktionerna.

Var hittar jag min kommun?

Alla kommuner, och mycket annat, hittar du under Menyn i övre vänstra hörnet (den har tre streck i mobil). Klicka där och det finns Länet. Klicka på den och kommunerna ramlar fram. Välj den kommun du har närmast hjärtat. Pröva dig fram och utforska Menyn. Det finns mycket matnyttigt där.

Hur hittar jag söket?

Under menyn i övre vänstra hörnet (den har tre streck i mobilen) finns den överst.

Hur kommer jag i kontakt med redaktionen?

1. Det finns en röd knapp bredvid ÖP-loggan i sidhuvudet. Klicka på den.

2. Vi har en chatt som är i gång dygnet runt. Klicka på "ÖP:s livechatt" under ÖP:s logga och skriv till oss.

3. Under menyn i övre vänstra hörnet (den har tre streck i mobilen), längst ner finns Tipsa.

4. Under "gubben" i övre högra hörnet, längst ner finns Kontakta oss. Klickar du där kommer du till en sida där det finns flera sätt att kontakta oss.

5. Dessutom kan du mejla på eller SMS/MMS:a på 72063.¨

6. Naturligtvis går det också att ringa på 063161620. Den infon finns även i sidfoten längst ner på sidan.

Hur lämnar jag ett nyhetstips?

Se ovan.

Hur lägger jag in en annons?

Klicka på "gubben" i övre högra hörnet. Där du välja Annonsera och då kommer du en sida som berättar hur du gör.

Läs mer:

Det här får du som premiumkund

Så lägger du en genväg av op.se på din smartphone eller surfplatta