Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnesfärd slutade i ÖP-hallen

En 18-åring som misstänks för rattfylleri, körde genom väggen i ÖP-hallen med bil natten mot söndag.
– Vi måste göra en ganska omfattande lagning, säger "Janken" Holm i Jamtetten AB.

Skadan finns på ena långsidesväggen, mot plan 5. Verksamheten kan fortsätta som tidigare, men det kommer att krävas en ordentlig reparation.

– Bilen måste ha gått igenom väggen fram till vindrutan. Väggen, isolering och täckmaterial i en sektion måste bytas. Även grundfundamentet kan ha blivit skadat. Totalt är det cirka två meter eller mer som behöver bytas, säger Holm, som är ordförande i det bolag (Jamtetten AB) som driver ÖP-hallen.

Påverkas den reguljära träningen av skadan?

– Nej, det tränas på som vanligt. Vi har städat upp i hallen där skadan skedde och täckt över med en presenning och snö. Eftersom det är ganska milt just nu är det ingen fara för att det kommer kyla i i hallen.

Enligt polisen fanns en 18-årig man och två 16-åriga kvinnor i bilen. Samtliga hade skador av okänt omfattning och de fördes med amulans till akuten på Östersunds sjukhus.

Enligt polisen har mannen lämnat positivt alkoholutandningsprov och provtagning kommer att ske för misstänkt rattfylleri.