Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterns toppolitiker i Åre får inte ta plats i kommunfullmäktige

Sune Bengtsson, Vänsterns förstanamn i Åre kommun, skulle göra comeback i Årepolitiken, när partiet gjort en omstart i kommunen.
Ett mandat har Vänstern också fått. Men Sune Bengtsson har inte rätt till det. Han har råkat skriva sig i Östersund.

– Jag vet inte hur det gått till. Jag har haft två fastigheter i Arvesund och har sålt en. Jag tänkte bo där och i en lägenhet i Östersund, och det skulle gå bra har de sagt som jag pratat med, säger Sune Bengtsson.

I folkbokföringen står han som boende i Östersund sedan 3 september. Den anmälningen kom in dagen före valdagen som är den viktiga dagen i det här sammanhanget.

För att kunna ta plats i en kommuns fullmäktige ska en person vara skriven i den kommunen på valdagen.

Sune Bengtsson förklarar att det varit jäktigt med försäljning och flytt. Han har inte varit medveten om att han inte är folkbokförd i Arvesund.

– Det var jättebra att du säger till, säger han till ÖP:s reporter.

Sune Bengtsson har haft en plats i Åre kommunfullmäktige från 1998 till 2011. Då lämnade han sin plats för att han kände sig så ensam i sitt parti. Hans ersättare hade bestämts sig för att lägga av och ingen annan fanns i lokalföreningen.

Men tidigare i år bestämde sig en grupp att väcka liv i föreningen och till valet togs en lista fram med sex personer på, varav Sune Bengtsson alltså röstades fram som översta namn.

Att comebacken i Åre kommunfullmäktige inte blir av verkar Sune Bengtsson ändå ta med ro.

– Det blir lugnt framöver, säger han och skrattar, men tillägger.

– Visst hade jag velat vara aktiv i Åre. Det finns mycket att göra i kommunen speciellt i de östra delarna. Men det finns andra som kan ta itu med det.

Om inte personkryss ändrar ordningen ska det vara Per Lund, Arvesund, som tar V-mandatet i Åre.