Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet bedrövade över nyårsmiddagen på äldreboendet: Det är inte okej att servera korv med bröd

De äldre på Blomstergården hade lovats en finare nyårsmiddag. Istället serverades korv med bröd, vilket fått vänsterpartiet i Krokom att reagera.
– Det är tydligt att något gått snett, säger Marie Svensson (V), ledamot i socialnämnden.

Krokoms kommun är självkritiska till händelsen och gick på måndagen ut på sin hemsida med en ursäkt. Enligt kommunen var det "olyckliga omständigheter" som gjorde att den utlovade nyårsmiddagen för de äldre på Blomstergården i centrala Krokom uteblev.

På grund av den begränsade personalstyrkan i köket fick den finare menyn strykas och en enklare serveras, trots att det var nyårsafton. Detta har fått vänsterpartiet i Krokom att reagera.

I ett pressmeddelande säger de sig vara bedrövade och oroade över att de gamla erbjöds korv med bröd till nyårsmiddag. Samtidigt poängterar de att kökspersonalen inte kan lastas för det inträffade.

Det handlar om bristfälliga rutiner och oklarheter i hur eventuella oförutsedda händelser ska hanteras.

– Det är tydligt att något gått snett. Det är inte okej då det serveras korv med bröd till nyårsmiddag. I huvudsak serveras god och näringsriktig mat i vår kommun men vi måste tydliggöra vad som är lägsta nivå, säger Marie Svensson (V), ledamot i socialnämnden i Krokoms kommun.

Vänsterpartiet kommer att ta upp frågan vid nästa kommunfullmäktige.

– Det handlar inte bara om denna händelse. Vid några tillfällen har kommunen serverat grillkorv och köttbullar direkt ur förpackning i de matlådor som kommunen levererar i hemtjänsten, säger Jörgen Blom (V), gruppledare för vänsterpartiet och undersköterska i kommunen.

Läs även: Äldre serverades korv med bröd på nyårsafton – nu ber kommunen om ursäkt