Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet blir kvar

Vänsterpartiet blir kvar i kommunstyrelsen i Ragunda. I det omarbetade förslaget till ny politisk organisation blir antalet ledamöter i kommunstyrelsen oförändrat med 15 i stället för den först tänkta minskningen till nio ledamöter.

Jämfört med ursprungsförslaget slopas också det planerade inrättandet av en vård- och omsorgsnämnd. I stället inrättas ett socialt utskott med fem ledamöter.

Det utskottet får en arvoderad ordförande på 40 procent som också är vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Det är synd att vi inte kunde få politisk enighet bakom det här förslaget som ändå blir 450 000 kronor billigare än ursprungsförslaget. Den här organisationen ryms inom vår ram på 2,6 miljoner kronor, säger kommunalrådet Terese Bengard (S).

Efter votering 9-6 antogs det nya förslaget som nu går vidare till kommunfullmäktige.

Centern, Allians för Ragunda och Vänsterpartiet reserverade sig mot förslaget.

– Vi anser att det varit viktigare att få en separat vård- och omsorgsnämnd. Det här förslaget minskar inte belastningen på kommunstyrelsen. Dessutom hade vi genom valsamverkan kunnat ge Vänsterpartiet en plats i kommunstyrelsen om antalet ledamöter där minskats, säger oppositionsrådet Mikael Westin (C).

Det nya förslaget till politisk organisation innebär sammantaget att antalet ledamöter i de olika nämnderna och utskotten minskas från 116 till 83.