Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiets tid i Åre kan vara över

Sune Bengtsson (V) lämnar sin stol i kommunfullmäktige och därmed kan Vänsterpartiets tid i Åre kommun vara över.

- Jag vet inte om någon kommer att ta över, säger han.

Sune Bengtsson, som in i kommunfullmäktige 1998, lämnar politiken. Han ger upp sin plats i kommunfullmäktige och socialnämnden. Anledningen till avhoppet är att han är ensam kvar i partiet. När ersättaren Joakim Adolfsson valde att hoppa av blev situationen ohållbar, menar Bengtsson.

- Jag kan inte vara ensam. Det är för svårt, säger han.

Sune Bengtsson berättar att han inte har något stöd i distriktet, han vet inte ens om det finns en distriktsstyrelse. Någon kontakt med väljarna har han inte heller.

Han anser att han inte har kunnat göra något åt situationen. Felet ligger inte hos honom. Han tycker att han kämpat och gjort allt man kan förvänta sig.

- Jag kan inte rå för att vi är så få.

Nu blir stolen i kommunfullmäktige tom till nästa val. Men hans plats i socialnämnde ersätts av socialdemokraterna.

– Det är tråkigt ur en demokratisk synpunkt och det är tråkigt för att det bli en plats mindre för oppositionen, säger Anna-Caren Sätherberg (S).

Anna-Caren Sätherberg (S) förstår Bengtssons beslut men hon tycker det är synd att ett oppositionsparti försvinner. Det är