Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänta 100 år eller bli en man

Ojämställdhet mellan kvinnor och män är ett omfattande problem som fortfarande genomsyrar hela samhället – i familjelivet, kulturlivet, ekonomin, politiken och arbetslivet. Därför kan du se hur Kommunals ordförande Annelie Nordström förvandlar sig till man i kampanjen Be a man. Det gör hon för att det enklaste sättet att få högre lön, bättre villkor och högre pension är fortfarande år 2014 att vara en man.

Vi vet att Sverige inte är jämställt, men vi vet också att i Europa som helhet finns ännu större problem. Alltför få kvinnor har ett arbete och kan försörja sig på egen hand. Dessutom har kvinnor ofta sämre arbetsvillkor. Att stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden skulle bidra till en starkare ekonomi. Detta gäller i Europa som helhet såväl som i Sverige. För Kommunal är detta alltid en central fråga och nu i Europavalet är den än viktigare.

Många av välfärdens arbetare är kvinnor. Kvinnor som älskar sitt jobb, som har stort ansvar och många att ta hand om. Men omsorg om en människa värderas många gånger inte lika högt som att laga en bil. Omsorgsarbete, ofta utfört av kvinnor, värderas helt enkelt lägre. Arbetslivet är inte jämställt, och det är inte okej. Därför riktar vi nu kampanjen Be a man mot Sverige och Europa.

Delta i protesten du med! Bli man på www.beaman.se.

Ps. Är du redan en man? Då kan du lägga all din energi på att hjälpa oss sprida budskapet till fler!

Maritha Mähler

ordförande i Kommunal Mellersta Norrland