Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var finns Sundqvists storhet?

Annons

Jag konstaterar att denna person inte kan tillhöra de initierade som då drabbades, om så har varit borde personen ha vari 80+ och är således en betraktare från utsidan, så att säga.

Att nu finanshajen har råkat ut för en ”olycka” drabbar enbart honom själv och han får stå sitt kast. På 30-talet var det en hel bygd som for erbarmligt illa.

Sedan kan jag inte förstå var storheten i ”vår” finanshajs engagemang ligger.

Han har köpt fastigheter för lånade pengar och nu spricker det. Fastigheter tillför inte några nya jobb för att de byter ägare, de tillför endast egendom till den nya ägaren, i det här fallet med lånade medel.

Om han hade varit en entreprenör som skapat nya jobb med samma kapital investerade, som hade gett ett mervärde, hade det blivit en annan sak.

Sen undrar jag över om engagemanget hade varit lika starkt om denne man hade varit från Sundsvall till exempel.

Är det inte lite av lokal-patriotism med här?

Min första chef på 1950-talet i Stockholm, upplyste mig när jag engagerade mig i kunder som jag gillade och blev personligt bekant med, men som inte skötte sina betalningar i tid.

Då sade vår direktör till mig ”att det skulle jag lära mig, att den som inte sköter sina affärer, han bli aldrig stor”.

Och han hade så rätt så, ingen av deras företag överlevde, de bara försvann.