Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var rädd om närheten till naturen

Trots att kommunen säger sig vara lyhörd för åsikter som lämnas beträffande översiktsplanen, har ingen positiv förändring i nya förslaget gjorts för oss som berörs negativt i östra Odensala.

Det är heller inte enstaka personers åsikter det handlar om, cirka 400 namnunderskrifter har inlämnats.

Att avverka skogen och bygga flerfamiljshus längs Lillsjövägen från Tranbärsvägen och upp till bussgatan skulle helt förändra områdets karaktär.

Att utöka befolkningen så mycket på en liten yta i ett befintligt bostadsområde är inte en bra lösning av bostadsbyggnadsproblemet.

Att öppna bussgatan mot Torvalla för biltrafik innebär att detta blir en genomfartsled med kraftigt ökad trafik och miljöutsläpp. De planerade bostäderna skulle då också ha sin utfart mot Lillsjövägen med den trafikbelastning det medför.

Nu utlovas att bussgatan Tranbärsvägen–Odenskog inte ska öppnas. Men hur länge dröjer det innan det löftet bryts? En genomfart rakt genom ett bostadsområde. Har kommunen helt glömt bort barnens trafikmiljö?

Var rädd om naturen, skidspåren och friluftsområdet i Odensala! Närhet till just detta är något som värdesätts mycket högt.

Skicka ett mejl till samhällsbyggnadsavdelningen och protestera före 2 december. Kommunen har skyldighet att ta hänsyn också till oss som bor i området!

Ifrågasättande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel