Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var ska det byggas bostäder?

En intressant fråga som opposition och alliansen i Åre presenterade och lovade fullfölja var bostadbyggandet. 200 nya lägenheter i en tid då byggkostnader skenar, svårigheter med byggmark, gör att man undrar vad det blir av valfläsket.

Den stora frågan är; var det ska byggas? Blir det Järpen, Undersåker, Åre by, eller?

Vad har Åre kommun råd med då byggkostnader ständigt stiger? Blir det privata intressen som bygger? Var finns byggbar mark?

Vem ska bo i lägenheterna? Blir det hyresrätter som bluffas med och turister som tar över, eller insatslägenheter? Visserligen är räntan låg i dag, men det blir aldrig billigt boende.

Det kan tyckas vara naiva frågor, men när en trea på 70 kvadratmeter i Åre by med garage kostar 8 400 kronor i månaden måste frågan bli hur en lågavlönad inom turistbranschen kan betala.

Det här har ju också med utveckling att göra, arbete, familjebildning, kommunens planering, framtiden.

Det vore stiligt om någon politiker ger svar på mina frågor och redogör för hur man ser på framtiden, byggandet och kostnaderna.

Torsten Lind

Järpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel