Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var ska vi handla – i Lillänge eller i centrala stan?

Detaljhandeln i Lillänge ledde för bara några år sedan till heta politiska strider. Nu öppnas upp för mer shopping. Det kunde ÖP berätta i förrgår. Här ett par kommentarer från läsare på OP.se.

Annons

Östersunds politiker att vakna till får vi hoppas.

I dagsläget så åker många Östersundare till Birsta för att handla. Utöver detta så tappar Östersund en del av den norska handeln till Birsta. Det är bara att gratulera Sundsvall som har gjort ett bra jobb med att skapa en fungerande handelsplats, med bland annat en inomhusgalleria, samtidigt som de har en fin stadskärna som fungerar.

Det är svårt att förstå vad Östersunds politiker är rädda för. Varför reglerar våra politiker handeln i Östersund så mycket? Politikerna har hittills lyckats förstöra handeln genom att sprida ut den i city, på Bangårdsgatan, i Lillänge och nu senast i Stadsdel Norr. Dessutom fick man inte ha en inomhusgalleria i samband med bygget av Lillänge, vilket är lite märkligt i en stad där det är vinter sex månader per år.

Tillåt handel i Odenskog, och låt marknadskrafterna styra vilken handel som skall finnas där.

För de som vill ha det som förr så finns fortfarande Jamtli …

ska små butiker klara sig inom centrala Östersund då man stänger av innerstan för trafik och öppnar upp för detaljhandeln att etablera sig i till exempel Lillänge?

Det kommer fasen bara vara att vara kafeer, skola, konstverk, konstiga jäkla politiska påhitt och jippon som lämna bilen hemma inne i den gamla fina staden – en vacker död stad