Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var stolta över Kälarne skola

I Kälarne finns affärer, barn- och äldreomsorg, egenföretagare och en väl fungerande skola med klasserna F–9. Kälarne skola är en skola i trygg miljö med närhet till skog, simhall, slalombacke, bibliotek och gympahall.

Nu hotar kommunen med att lägga ner högstadiet. Varför? Vi får inga tydliga svar!

Resultaten är för dåliga? Nej, 100 procent av eleverna är behöriga till gymnasiet. Ekonomiskt inte hållbart? Inget visar på det!

Tänk hellre på alla fördelarna. Var stolta över Kälarne skola som precis kommit hem från sitt andra besök i riksdagen, där de fått utmärkelse och fått framföra sitt sätt att nå målen. Bräcke Kommun borde se Kälarne skola som en fjäder i hatten och inte som en börda.

Eleverna lär sig att umgås mellan årskurserna. De hjälper varandra framåt. Tack vare de små klasserna kan barnen få mycket uppmärksamhet från sina lärare. De elever som eventuellt har det svårt att hänga med har större chans att upptäckas tidigt. Lärarna har även större chans att se om ett barn mår dåligt, även privat.

Vi som skriver detta har lika långt till Bräcke skola som Kälarne skola. Men för oss kändes det helt rätt att välja Kälarne skola. Vi vill som alla föräldrar det bästa för våra barn!

Våra barn går fortfarande i lågstadiet. Men skulle högstadiet läggas ner, kommer många att flytta även sina mindre barn till andra skolor för att de senare ska slippa ett byte.

Detta medför att även låg- och mellanstadiet vid Kälarne skola blir hotat. Och hur blir det då för byn? Långsamt blir det tyst i Kälarne och i en stor del av Bräcke kommun.

Mariana Backberg-Vikström

Nollie Knoop

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel