Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var Swedenmark för kritisk för att få vara kvar på Östersunds-Posten?

Annons

När jag under 2000-talets första år började fundera över om jag skulle flytta hem till Västerbotten eller inte, så var en av de faktorer som gjorde att jag stannade här i Jämtland att här fanns en så unikt bra tidning: Länstidningen med en ledarsida som Peter Swedenmark gjorde till spännande och annorlunda. När Peter petades bort av en ny ägarkonstellation var vi många som slutade prenumerera på LT. Som tur var, fanns en chef på ÖP som var insiktsfull nog att ta över denne unike skribent. Så livet blev inte så pjåkigt ändå. Vissa dagar kunde man glädja sig åt Peters krönikor. Lördagarna var bäst av allt. Gott om tid till kaffet och helsidan med Peters kåserier.

Så försvann både krönikorna och kåserierna. Kvar blev bara ordgåtan. Varför?

Jag hoppas att det inte är så illa att man inte får uttrycka sig kritiskt om borgerliga politikers och andra höga potentaters ageranden. Så bedrövligt kan det väl ändå inte vara? Nog måste det väl ändå finnas ett utrymme för att se samhället lite från vänster också?

Onsdag 13 maj kom det äntligen en krönika skriven av Peter Swedenmark. Ska jag våga hoppas på fler och förnya prenumerationen på ÖP?

Peter Swedenmarks lördagstävling är uppskattad bland ÖP:s läsare.

Peter återkommer framöver som recensent eller krönikör på kulturen.

Att han slutade skriva krönikor varje vecka på fast plats i tidningen har absolut inget samband med Peters ibland kritiska åsikter.

Tvärtom håller jag med om att han genom åren varit en läsvärd skribent.

Mer läsning

Annons