Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår utsträckta hand är ärlig

Vår hand är utsträckt för ett ansvarfullt samarbete över blockgränserna i Bergs kommun. Det var vårt budskap i en debattartikel som Dan-Olov Westberg (C) och Elise Ryder Wikén (M) har valt att missförstå. Detta deklarerar de i en replik med rubriken ”Skjut inte över ansvaret på oss”.

Vi skjuter inte över något ansvar. Däremot har vi många viktiga frågor att bjuda in till samarbete kring. I Berg har vi ett bra budgetarbete som inkluderar politiska företrädare, tjänstemän och fackförbund. Vi kommer att anstränga oss för att i högre grad inkludera även näringsliv och föreningsliv framöver.

Budgeten för 2015 har redan tagits, i full enighet. Vi välkomnar C och M till samma positiva deltagande i budgetarbetet för 2016 som snart inleds.

Dan-Olov Westberg och Elise Ryder Wikén har rätt i att det är vårt ansvar att styra kommunen. Men alla vet vid det här laget att SD med glädje hackar sönder politiken om de får chansen, hur skadligt det än är för medborgarna. Partiet har som bekant satt en ära i att skapa oreda i rikspolitiken.

Det läget vill vi inte ha i Berg, och därför behövs det samarbete över blockgränserna. Vi välkomnar C och M att vara med och utforma en politik där alla människors lika värde är en grundpelare.

Therese Zetterman (S)

Olle Schubert (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel