Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vår verksamhet i våra lokaler”

Det är politikerna i Bräcke kommun som vill göra en större satsning på äldrevården inom kommunen. Därför hotas äldrekooperativet Bostugan.

Politikerna i Bräcke planerar just nu en större satsning på äldrevården inom kommunen. Kommunen har ett flertal större projekt på gång.

– Vi har tre särskilda boenden, alltså boenden för de som kräver ett omfattande vårdbehov. De finns i Kälarne, Bräcke och Gällö. Vi har dessutom två demensboenden i kommunen. Vi vill bedriva vår verksamhet i våra lokaler, säger Sven-Åke Draxten (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunen behöver också personal för att kunna genomföra den här satsningen på äldrevården inom kommunen.

– Vi har redan, och vi kommer i framtiden, att få flera lediga vårdplatser i våra egna särskilda boenden i kommunen. De platserna kan inte stå tomma, menar Draxten.

Han menar att kommunpolitikerna inte har någon ambition i sig att lägga ned Bostugan i Hunge.

– Vi kan inte lägga ner ett kooperativ. Jag tycker att Bostugans lokaler med fördel skulle kunna användas till vanligt boende för äldre, eller varför inte låta fastigheten vara öppet för alla former av boende. Men det är vi, kommunen, som bedriver verksamheten där och vi vill i framtiden bedriva vår egen verksamhet i våra egna lokaler, säger han.