Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varbergs 21-årige stjärna skriver på för tre säsonger

När Varberg i somras läxade upp ÖFK på Jämtktraft Arena, (1-3), var 21-årige Modou Barrow en av segerorganisatörerna. Nu blir den talangfulle mittfältaren östersundare. ÖFK värvar honom på tre år.

Affären görs kort efter att Östersund sålt Rasmus Lindqvist till norska Vålerenga. Modou Barrow är inte samma typ av spelare som Lindqvist men 21-åringens teknik och snabbhet ska göra ÖFK till ett vassare lag offensivt är det tänkt. Barrow är en duktig genombrottsspelare.

Från sin mittfältsplats gjorde han i somras livet surt för Östersund i en av de tre hemmamatcher som förlorades på Jämtkraft Arena. Varberg vann med 1-3, inte minst efter flera fina attacker från Barrow.

– Vi har haft ögonen på honom en längre tid. Nu föll pusselbiten på plats. Det här är en värvning där spelaren ifråga har hög potential, säger ÖFK–ordföranden Daniel Kindberg.

Modou Barrow bryter sitt kontrakt med Varberg. Det innebär att affären kostar en del?
– Ja det är inte billigt för oss, men att vi får honom på tre år betyder att Barrow kan utvecklas vidare hos oss och att vi förhoppningsvis får stor användning av honom.

Har ni värvat klart nu?
– Vi känner oss trygga med truppen, men man ska aldrig utesluta någonting på transfermarknaden.

Hur tänker du?
– Här gäller se hur backlinjen artar sig och vi har exempelvis Robert Hammarstedt som haft en del skadeproblem tidigare. Men jag tror och hoppas att nuvarande trupp räcker långt. Det känns så, summerar ÖFK–basen.

Modou Barrow kommer ursprungligen från Gambia. Hans moderklubb heter Real de Banjul.

År 2012 spelade han med allsvenska IFK Norrköping. Han gjorde då sju matcher som inhoppare.

Ifjol gjorde han 28 matcher från start med Varberg och övertygade. Efter fjolårssäsongen är det flera klubbar som varit och ryckt i honom.

Modou Barrow tvingades lämna IFK Norrköping 2012 efter att han blivit dömd till samhällstjänst.

– Men vi har de allra bästa rekommendationer kring honom och det som hände då är historia och glömt, säger Daniel Kindberg.