Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdades på sjukhus – då slog tjuven till

När husägaren vårdades på sjukhus bröt sig någon in hemma i villan.

Under inbrottet stals en guldklocka.

– Mest blir jag förbannad, säger Anders Ekman, son till villaägaren.

Anders Ekman klev in genom dörren till sin mammas villa i Odensala på måndagen och upptäckte att någon eller några hade varit inne i huset under tiden för mammans sjukhusvistelse.

– När jag kom hem med mamma från sjukhuset såg jag direkt att någon hade varit in, säger Anders Ekman och fortsätter:

– Ena bakdörren stod öppen och det var fullt korsdrag.

Ekman kontaktade direkt polisen. De fann att det inte hade ställts till med någon större oreda inne i huset, men att ett fönster till källaren var uppbrutet. Man noterade också att det saknades en guldklocka.

– Min mamma har bott här sedan -71 och redan för tio år sedan bröt sig också tjuvar in här. Då stal de allt som fanns att få tag på, men den här gången gick de mer på en nit, säger Anders Ekman.

Anders Ekman bor själv i närheten. Hans dotters kompis familj har också haft inbrott och han uppger att dottern nu känner sig otrygg efter att flera inbrott inträffat i Odensala.

– Hon tycker att det är otrevligt att gå hem själv från skolan. Det är obehagligt när sådan här händer, men mest blir jag förbannad att folk inte kan låta bli andras grejer, säger Anders Ekman.

Polisen har upprättat en anmälan, men ännu finns ingen misstänkt. På tisdagseftermiddagen fanns polisen åter igen på plats vid huset för att dokumentera alla eventuella spår.

– Det brukar alltid gå att hitta någonting, säger Johan Bragde, lokal brottsplatsundersökare vid polisen.