Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdepapper utan substans ger ingen utveckling

Varför måste alla som hörs och syns i media jaga LO-ordförande Wanja Lundby Wedin? Medan ingen tycks jaga och kritisera de övriga i AMF:s styrelse? Alla som deltar i ett styrelsemöte där beslut fattas och protokollförs är lika ansvariga; var och en och alla för en. Varför då utse bara en syndabock för beslutet om pensionen till AMF:s vd?

Det som pågått mot LO:s ordförande. är ju personförföljelse och diskriminering. Och vem är ansvarig för att LO:s ordförande har 24 styrelseuppdrag? Hon eller de som valt in henne i de 24 styrelserna?

Vidare anser jag att ingen skulle få ingå i mer än ett aktiebolags styrelse. Svenskt näringsliv skulle ha varit mycket annorlunda, läs mycket bättre, om ingen fick ingå i mer än ett aktiebolags styrelse!

Men det mest förödande för näringslivets utveckling och tillväxt är de i dag mer än hundratalet olika värdepapper, som handlas mycket mer med än aktier. Värdepapper utan realvärden, till exempel ett producerande företag bakom, är ju i verkligheten ett nollsummespel då värdepapper utan substans inte producerar något. Att ett land inte kan utvecklas med en dominerande värdepappershandel, som inte producerar något, har visat sig med all tydlighet på 2000-talet!