Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdförbundet har sagt upp arbetstidsmodell

Vårdförbundet har sagt upp landstingets arbetstidsmodell, ett lokalt avtal som tecknades i somras.

Annons

Det har varit frivilligt att ansluta sig till modellen eller att arbeta enligt det traditionella schemat på avdelningarna. En utvärdering av modellen är precis klar och Vårdförbundet och landstinget har träffats för att diskutera åtgärder som återhämtningstider och lönespecifikationer.

Landstingets personalchef Björn Ahlnäs har inte upplevt något missnöje med modellen.

– Mitt intryck var, efter vårt möte med Vårdförbundet, att vi var överens om vilka åtgärder vi ska titta på men att vi väntar med det till i början av nästa år, då är den nya organisationen satts i sjön, säger han.

Men från Vårdförbundets sida är man säker på sitt beslut.

– Vi gjorde en enkätundersökning bland våra medlemmar som visar att majoriteten är missbelåtna med modellen. De får fler arbetsdagar och har svårt att återhämta sig. Arbetsgivaren sa vid vårt möte att man ville vänta på att åtgärda bland annat återhämtningstider till april. Det är oansvarigt av oss att vänta tills dess, säger Kristina Fluur-Hedman, Vårdförbundets länsordförande.

I nuläget har Kommunal ingen avsikt att säga upp avtalet, enligt ordföranden Tomas Ålander.