Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdpersonal: Engagera er politiskt

Vi som arbetar med vård och omsorg, vi som vet hur det vardagliga arbetet ser ut, bör finnas med där besluten fattas, i de olika partiernas ledningsgrupper och i den politiska landstingsledningen.

Detta skulle betyda att de beslut som fattas i högre grad skulle vara förankrade i den verklighet vi arbetar i, och våra patienter vårdas i.

Jag vill därför uppmana er alla som arbetar inom vård och omsorg, att oavsett partifärg engagera er politiskt. Detta är det bästa sätt som vi kan göra vår stämma hörd, där beslut fattas. Och det främsta sätt på vilket vi kan påverka den framtida vården i Jämtland och Härjedalen.

Jag tror att vår kunskap och erfarenhet är viktig och väger minst lika tungt som politiska meriter. Jag tror därtill att vi vårdpersonal, oavsett partifärg, drar åt samma håll när vi är personal och patienters röst i de politiska rummen.

När jag tittar igenom de olika partiernas kandidater till landstingsvalet saknar jag vårdpersonal i aktiv tjänst på de valbara platserna.

Jag har valt att engagera mig i det parti vars värdegrund ligger mig närmast, Kristdemokraterna. De tre främsta kandidaterna på vår lista arbetar aktivt inom sjukvård och omsorg.

Lars-Erik Olofsson (KD)

infektionsläkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel