Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdpersonal kan tjäna extra månadslön

Nu är landstingets "sommarpaket" klart. Vårdpersonal på Östersunds sjukhus kan tjäna en extra månadslön genom att flytta semestern.

Sjuksköterskor och biomedicinska analytiker erbjuds 6 000 kronor extra per semestervecka som de tar utanför den ordinarie semesterperioden, som infaller vecka 25-35. Max fyra veckor kan tas ut på det här sättet och det betyder att det finns 24 000 kronor extra att tjäna för den som tar fyra veckors semester under våren eller hösten.

Erbjudandet som är riktat till undersköteskor och läkarsekreterare innebär 4 500 kronor extra per förskjuten semestervecka, totalt 18 000 kronor.

Den som önskar kan också få extra semesterdagar som ersättning för flyttad semester. Fyra extra dagar per förskjuten vecka, dock max två veckor.

"Sommarpaketen" gäller för personal inom de stora verksamheterna på Östersunds sjukhus och vid behov även inom primärvården. Det är cheferna inom respektive centrum som beslutar i vilken omfattning som förskjutning måste göras och vilka medarbetare som kan få ta del av erbjudandet.

I landstingsdirektören Björn Erikssons beslut finns också ett erbjudande om "helgpaket", som innebär ett alternativ för anställda i de aktuella yrkeskategorierna att jobba fredag, lördag och söndag varje vecka under semesterperioden och vara ledig övrig tid under veckorna med bibehållen lön.