Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdunk med spelglädje och lek

östersund. Basketturneringen Vårdunken som spelades i helgen i Östersund handlar om spelglädje från gräsrotsnivå och uppåt.

– En fantastisk rolig helg och ett lyckat arrangemang, säger Jämtland baskets Henrik Johansson som förutom att han var en kugge i organisationen även coachade ett par av lagen.

Lag från Norge, arrangörsklubben Jämtland Basket och närområdet såg till att det blev basketpropaganda på högsta nivå.

– Som coach är det oerhört stimulerande att se ungdomar som i första hand spelar basket för att de tycker att det är så otroligt kul. Förlorade man en match så verkade man glömma det snabbt och istället fokusera på nästa, säger Johansson.

Spelare från Jämtland Baskets ligalag ställde upp som coacher och för de unga spelarna var det givetvis en extra kick att coachas av sina idoler.

Åldersmässigt handlade det om flickor och pojkar födda mellan 1991-98.

– Inte direkt. Personligen tycker jag att det viktigaste är att man inte specialiserar sig i unga åldrar utan prövar på olika idrotter en bra bit upp i åldrarna, och det var något som vi som coachade lagen pratade mycket om. För de lägsta åldrarna måste man naturligtvis avdramatisera hetsen, men samtidigt så är det naturligtvis omöjligt att undvika tävlingsmomentet.

säger också att han i den dominerande känslan av lek och glädje kunde skåda basketens framtid för arrangörsklubben.

– Årgången 97,98 och 99 ser fantastisk ut med bra spets och många bolltalanger. Det var en ren njutning att kolla in dem. Med bra ledare inom klubben så har Jämtland Basket alla förutsättningar som finns för att lyckas framöver, menar Johansson.